Empaction

2 september 2019

Rebranding voor Empaction

Empaction is een parkeeradviesbureau dat gemeenten, grote bedrijven, ziekenhuizen en universiteiten helpt bij het oplossen van parkeeruitdagingen. Dat reikt veel verder dan de parkeerruimte zelf, maar gaat over mobiliteit, ruimtelijke ordening en vooral over veel verschillende belangen. Kortom, Empaction adviseert over complexe parkeervraagstukken.

De vraag

Empaction is een bekende speler in de markt, maar de communicatie kwam niet meer goed overeen met de ontwikkelingen die het bureau heeft doorgemaakt. Tijd om de website en ‘the story’ aan te pakken en om te werken aan een professionelere uitstraling met meer onderscheidend vermogen. Naast een nieuwe website die voldoet aan de laatste eisen, was dan ook de vraag om een nieuw communicatieconcept te ontwikkelen en de huisstijl te moderniseren.

Onze marketingaanpak

Na een kick-off overleg volgde de DNA-sessie waarbij we met diverse experts van Empaction brainstormden aan de hand van onze beproefde methodiek over de kernwaarden, de merkkracht en stijlvoorkeuren. Met deze waardevolle inzichten zijn wij verder aan de slag gegaan. Het concept werd zo geboren: Empaction ontrafelt complexe parkeervraagstukken. Gevisualiseerd met een kluwen in de huisstijlkleuren.

De uitvoering

De rebranding vertaalde zich in een lichte aanpassing van het logo en de nieuwe communicatiestijl overal in door te trekken. Ook schreven we de hoofdteksten en ontwikkelden we het functioneel en grafisch design van de website. De bouw van de responsive site werd gerealiseerd door Omines, waar we nauw mee samenwerkten.

 

“RVS heeft de vele boodschappen die we willen overdragen vertaald naar 1 krachtige boodschap: de nieuwe positionering ‘Empaction ontrafelt. Parkeervraagstukken’. We zijn zeer tevreden met het eindresultaat van zowel de rebranding, de uitwerking van de huisstijlmiddelen en natuurlijk de nieuwe website. Ook reageren klanten leuk op onze transformatie!”

 

Daarnaast werd opgeleverd:

  • Visitekaartjes
  • Briefpapier
  • PowerPoint presentatie
  • LinkedIn / Facebook headers
  • Nieuwsbrief-template
  • Advertentie