Van 13.30 – 17.30 uur

Locatie:
Plan-B
Hurksestraat 19
5652 AH Eindhoven

Deze sessie kost €395,- excl. BTW. Alle 4 de sessies bijwonen en een NIMA deelnamecertificaat ontvangen? Boek dan je ticket hier

 

 

B2B Marketing College – B2B Marketing & Sales

Voor marketeers die succesvoller én effectiever willen samenwerken met sales

Veel B2B marketeers zoeken naar een effectieve manier om succesvol samen te werken met sales. Tijdens deze bijeenkomst krijg je in korte tijd veel praktische tips over hoe je dat aanpakt, maar ook inzichten in hoe je jouw eigen leiderschap inzet om je doelen te bereiken. Zo sta je sterker in jouw organisatie!

Deel 1:

Als B2B marketeer kun je meer impact maken door actief de samenwerking aan te gaan met Sales. Hoe pak je het aan? Waarvan moet je je bewust zijn? Pieter Kopmels, Director Global Marketing bij Envalior en voorzitter van de NIMA-B2B Community, is ervaringsdeskundige en specialist op het snijvlak van marketing & sales. Hij neemt je mee in wat wel en wat vooral niet werkt.

Deel 2:

Pak het leiderschap en leer hoe je collega’s sneller en gemotiveerder meekrijgt in de gewenste richting. Loopt je marketing voorop maar krijg je de (sales) collega’s moeilijk mee in je plannen? Of is het MT niet overtuigd? Wilbert Savonije van Berg & Partners is change & leiderschapsexpert en leert je hoe je het best om kunt gaan met pijnpunten en uitdagingen tussen marketing en sales collega’s, maar ook tussen marketing en directie, finance, inkoop etc.

Wat neem je mee naar huis?

 • Concrete en praktische inzichten die jou helpen om de relatie met Sales te verbeteren en de impact op gezamenlijke resultaten te verhogen.
 • Inzicht in je eigen opstelling en hoe je die kunt veranderen om ook intern je doelen te realiseren.

 

Interessant voor:

 • Senior Marketing Professionals (SMP/SDP/SCP)*
 • B2B Marketing- en communicatie managers
 • B2B Sales managers
 • B2B Marketing- en communicatiemedewerkers

* NIMA titelhouders ontvangen 3 PE-punten voor deze bijeenkomst

B2B Marketing College in het kort

Het B2B Marketing College 2024 is een gezamenlijk initiatief van RVS Marketing en het NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing).

Het college bestaat uit 4 dagdelen met 2 interactieve sessies per dagdeel.

Het B2B Marketing College is ontstaan uit de wens om B2B marketeers in zo kort mogelijke tijd, zo compleet mogelijk te informeren over de op dit moment belangrijkste topics in het vak. Dankzij een selectie van topsprekers en experts ben je snel weer bij.

 

Wil je ook in korte tijd helemaal up to date zijn in je vak? En je cv verrijken met een NIMA Deelnamecertificaat? Dan is het B2B Marketing College iets voor jou!

Voor €1.250 kun je deelnemen aan alle 4 de sessies. (Losse sessie €395).

Let op, je ontvangt alleen een Deelnamecertificaat bij deelname aan het complete B2B Marketing College.

Programma

 • 13.30 - 14.00 Ontvangst
 • 14.00 - 14.10 Welkom/introductie
 • 14.10 - 15.10 Deel 1: Pieter Kopmels
 • 15.10 - 15.25 Pauze
 • 15.25 - 16.25 Deel 2: Wilbert Savonije
 • 16.25 - 16.35 Afsluiting
 • 16.35 - 17.30 Netwerkborrel
We zien je graag

Uit het veld

Pieter Kopmels
Global Director Brand & Communications, Envalior | Voorzitter NIMA-B2B Community

Pieter heeft een sterke passie voor B2B Marketing en heeft ruime ervaring opgedaan bij internationale organisaties.
Hij is Global Director Brand & Communications bij Envalior. Een fusie van DSM Engineering Materials en Lanxess High Performance Materials. Samen met zijn wereldwijd verspreid team richt hij zich op het volledige marketingproces van strategieontwikkeling tot tactische implementatie. Hij staat bekend om zijn pragmatische klantgerichte aanpak en als bruggenbouwer tussen Marketing en Sales. Niet voor niets dat hij benoemd is tot voorzitter van de NIMA-B2B community.

 

Wilbert Savonije
Partner / Co-Owner Berg & Partners

Wilbert Savonije van Berg & Partners is change & leiderschapsexpert en begeleidt leiders in hun managementopgave en carrière. Bovendien weet hij als oud-marketeer en spreker voor het NIMA precies wat de pijnpunten en uitdagingen zijn tussen marketing en sales collega’s, maar ook tussen marketing en finance, inkoop etc.

rvs marketing

B2B Marketing
& Salesbureau

Lees meer

rvs marketing people

Deelmarketeer,
Groeimarketeer,
Werving & Selectie

Deelmarketeer.nl Groeimarketeer.nl meer
weten?

RVS Marketing academy

Kennisplatform
voor B2B Marketeers

Lees meer