Videomarketing: het nieuwe bloggen

 

Mensen zijn visueel ingesteld. Vandaar dat het niet gek is dat 55% van de Nederlanders elke dag video’s bekijkt. En wist je dat we gemiddeld 15 minuten per maand naar video-advertenties kijken? Met beeld kan je veel meer informatie in korte tijd kwijt én het zet aan tot actie.

Als B2B bedrijf wil je kennis delen. Je wilt van toegevoegde waarde zijn voor je klanten en prospects. Met contentmarketing ga je daarmee aan de slag, maar hoe zet je het in want er zijn tal van manieren om onderscheidende en relevante content te publiceren. De blog is hierbij misschien wel het meest bekend. Alleen is het onderscheidend? Per dag worden er meer dan 4 miljoen blogs de wereld ingeslingerd. ( Bron: Worldometers) Dus zou een mix tussen contentmiddelen, tussen de goede vindbaarheid van een blog en bijvoorbeeld een onderscheidende video niet het beste zijn? Want een video op je website zorgt voor zo’n 80% hogere conversie. (Bron: Marketingfacts)

Succesvolle B2B videomarketing voorbeelden voor onze klanten

 

Essentra – The world of components

Het doel was om Essentra als bedrijf op de kaart te zetten en de voordelen weer te geven. Met een knipoog naar het bekende filmpje ‘America first, The Netherlands second’ hebben we een kijkje achter de schermen van Essentra in Bergeijk gegeven.

 

TAF – Werken bij

Hoe kom je aan geschikt personeel in tijden van schaarste op de arbeidsmarkt? Een gewone vacaturetekst is dan niet onderscheidend genoeg. Via videomarketing brachten we de dagelijkse gang van zaken in beeld bij TAF en dat leidde tot veel sollicitanten. Wij deden dit zelf ook al eens!

 

Maas

Maas presenteerde met trots een mooie samenwerking met VGZ door middel van een videotestimonial. Door juist de klant aan het woord te laten, laat je zien dat je een excellente service of product levert. En dat kun je natuurlijk veel beter iemand anders laten zeggen, dan dat je het zelf doet.

 

Fin

Fin gebruikt videomarketing al geruime tijd en dat begint zijn vruchten af te werpen. Enerzijds gebruiken ze ‘werken bij’-video om finance professionals te werven, maar ook de klantcases worden goed bekeken.

 

Arte

Heb je een product wat uitleg behoeft, dan is een instructievideo een perfect middel. De werkbladen van Arte vragen om speciaal onderhoud en dat hebben ze op originele wijze opgenomen. En dat is veel leuker dan een saaie handleiding die in de kast beland.