Marketingtalent nodig? Zet de groeimarketeer in!

 

Kom je handen tekort binnen jouw marketingteam? En heb je, net als vele andere bedrijven moeite met het vinden van geschikte kandidaten? Dan biedt onze groeimarketeer dé uitkomst. Onze groeimarketeers zijn getalenteerde (online) B2B marketeers met een afgeronde HBO of WO (marketing) opleiding of met al één of twee jaar werkervaring. Zij gaan 32 uur per week aan de slag bij een van onze klanten en worden één dag in de week door onze RVS Marketing Academy opgeleid. Ook volgen zij de NIMA A online marketing opleiding. Om andere starters, maar ook Marketing Managers die talent zoeken, te laten zien hoe dit nu in de praktijk in zijn werk gaat, hebben we één van onze kersverse groeimarketeers, Odette Merks, een aantal vragen gesteld.

Waarom groeimarketeer bij RVS Marketing?

Veel starters hebben momenteel moeite met het vinden van een nieuwe baan. Aan het aantal openstaande vacatures ligt het niet, maar vrijwel overal wordt werkervaring gevraagd. Er zijn dus veel talentvolle starters die niet aan de bak kunnen, omdat bedrijven aan de andere zijde geen starters (denken te) willen. Gelukkig bleek voor Odette het tegenovergestelde waar. Zo vertelt ze: ‘’Over mijn zoektocht kan ik heel kort zijn: die was er niet. Ik had me aangemeld voor een Master op Tilburg Universiteit. Eenmaal op de Open Dag kwam ik in aanraking met Inge Lammers (Mede-eigenaar en B2B Marketeer bij RVS Marketing). Zij gaf die dag een presentatie over de groeimarketeer. Diezelfde avond heb ik Inge nog benaderd voor meer informatie.’’

Waarom RVS Marketing? Odette vertelt enthousiast: ‘’Ik heb lang getwijfeld of ik nog een Master zou gaan volgen. Maar ik wist dat ik graag nog meer kennis wilde opdoen. Dat sprak me aan in dit werken en leren traject van RVS Marketing. Vier dagen in de praktijk werken en één dag in de week een opleiding volgen. Het grote voordeel van RVS? Het is niet gericht op één specifiek bedrijf. De opleiding die je volgt staat los van de werkervaring die je opdoet. Bij andere bedrijven zie je dat het puur op hun eigen systeem is gericht.’’

Groeimarketeer bij VisitBrabant

Odette zit nu een aantal weken als groeimarketeer bij VisitBrabant, waar ze 32 uur per week het Business Services Team ondersteunt. VisitBrabant is de destinatiemarketing organisatie van Brabant. Hier kun je terecht voor alles wat Brabant te bieden heeft voor bewoners, nationale en ook internationale bezoekers. Het doel van VisitBrabant? De juiste bezoekers op de juiste plek, die langer blijven en ook graag nog eens terugkomen.

Hoe bevalt het je tot nu toe? Odette: ‘’Goed. Ik kwam in vakantietijd binnen, waardoor ik rustig mijn weg kon vinden. VisitBrabant is een leuk, spontaan bedrijf. Ik werd met open armen ontvangen. Iedereen is heel behulpzaam en gastvrij. Echte Brabantse gezelligheid!’’

En hoe ziet een gemiddelde dag er dan uit? Met welke werkzaamheden ben je zoal bezig? Odette: ‘’Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Ik help mee met het opstellen en sturen van nieuwsbrieven, met het verbeteren van de website, het posten van LinkedIn berichten en desk research voor fact sheets. Verder richt ik me vooral op de communicatie tussen VisitBrabant en partners en spring ik bij waar collega’s me nodig hebben.

En hoe zit het met de tijd en ruimte die je krijgt om jezelf te ontwikkelen? ‘’Ze staan open om me te begeleiden. Ik krijg de mogelijkheid om dingen uit te proberen. Ook krijg ik opbouwende feedback en is er altijd ruimte om vragen te stellen’’, aldus Odette.

Persoonlijke ontwikkeling en ambities

Over haar persoonlijke ontwikkeling en ambities vertelt Odette het volgende: ‘’Meer kennis. Ik wil de kennis die ik al heb op het gebied van Marketing uitbreiden. Ik wil me meer verdiepen in social media, maar ook in het beter schrijven van teksten. Met name dus mezelf continue blijven verbeteren. Daar gaan de sessies van de RVS Marketing Academy mij hopelijk bij helpen.’’ En over 5 jaar? Waar zien we Odette dan? ‘’Doel is om een eigen bedrijf te starten, wellicht een combinatie van Online Marketing en grafische vormgeving.’’

Ook benieuwd wat een groeimarketeer als Odette voor jou kan betekenen? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op!