Lees meer over de ervaring van Leunzorg uit ‘s-Hertogenbosch.

“Wat ik misschien nog wel het meest waardevolle vind aan de deelmarketeer, is dat Ilona kan terugvallen op het hele marketingteam van RVS Marketing en je zo heel veel expertise in huis haalt.”

Drie jaar geleden startte Seth Blanjaar samen met compagnon Sergio Schellekens Leunzorg, omdat hij graag weer terug wilde naar het maatschappelijke werkveld om zo écht van waarde te zijn (Bij de start van zijn carrière werkte hij bij een grote woningcorporatie). Leunzorg biedt zelfstandige woonruimte en/of begeleiding door zorgprofessionals aan mensen met een verstandelijke beperking of met een afstand tot de maatschappij. Het zijn kleinschalige locaties waar mensen zelfstandig kunnen wonen, maar waar wel voor begeleiding en dagbesteding wordt gezorgd. Seth is met zijn achtergrond in (o.a.) financiële dienstverlening verantwoordelijk voor de bedrijfsmatige kant binnen Leunzorg.

Deelmarketeer die bouwt aan het marketingfundament

Omdat Leunzorg een relatief jong bedrijf is, was er alleen nog maar een basic website. “RVS Marketing heeft onze website opnieuw gebouwd en zodoende ontstond ook het idee om daarna continuïteit in de marketingactiviteiten aan te brengen.”, aldus Seth. Deelmarketeer Ilona Willemsen is nu 1 dagdeel per week bezig met het bouwen aan een marketingfundament voor Leunzorg. “Voor ons is dat nu voldoende, maar aangezien we snel groeien, sluit ik niet uit dat dat in de toekomst meer uren zullen worden.” Met het concept van de deelmarketeer zijn de uren makkelijk op (of af) te schalen.

Marketeer in dienst nemen of een deelmarketeer inzetten?

“Ik zou natuurlijk een marketeer in dienst kunnen nemen, want dat is in eerste instantie iets goedkoper dan een deelmarketeer. Maar het fijne van de deelmarketeer is dat je flexibeler bent qua uren en dat het me veel minder tijd kost om een deelmarketeer aan te sturen. Wat ik daarnaast nog wel het meest waardevolle vind aan de deelmarketeer, is dat Ilona kan terugvallen op het hele marketingteam van RVS Marketing en je zo heel veel expertise in huis haalt.”

“Onze eerst uitdaging was om de basis op orde te hebben. Nu dat eenmaal staat, zorgt Ilona voor continuïteit."

Uitdaging van Leunzorg: contentmarketing en employer branding

“Onze eerst uitdaging was om de basis op orde te hebben. Nu dat eenmaal staat, zorgt Ilona voor continuïteit en dat uit zich nu voornamelijk in het creëren en plaatsen van content. We hebben doelen opgesteld om meer bekendheid te krijgen in specifieke regio’s en als onze nieuwe zorglocatie kan worden bevestigd dan zullen we ook moeten inzetten op employer branding (aldus het advies van Ilona ) om de juiste mensen te werven en aan ons te binden.”

De 3 voordelen van een deelmarketeer volgens Seth

– Meer expertise; inzet van hele marketingteam van RVS
– Ontzorgen; een deelmarketeer is snel ingewerkt en zelfsturend
– Flexibiliteit; aantal uren zijn aanpasbaar

“De belangrijkste drie voordelen van een deelmarketeer: (1) meer expertise, dankzij de inzet van het hele marketingteam van RVS, (2) ontzorgen, want een deelmarketeer is snel ingewerkt en zelfsturend en (3) flexibiliteit, het aantal uren is aanpasbaar.”