Van vacature naar viral

21 mei 2019

Geschreven door Sandy Toonen

Personeel werven vraagt meer dan standaard vacaturetekst

Na jarenlange stijging van de werkeloosheid, is de daling ingezet. De economie draait op volle toeren en personeel is weer schaars. Daar profiteren uitzend- en detacheringsbureaus natuurlijk als eerste van. Van bedrijven eist het steeds meer creativiteit in hun zoektocht naar de juiste man of vrouw.

Het Eindhovense bureau RVS Marketing haakt in op de trend en heeft naast een vacaturetekst op de bekende vacaturesites, ook een grappig low budget YouTube-filmpje gemaakt. Zo probeert het B2B marketingbureau kandidaten te interesseren voor de functie van Projectmanager / Communicatieadviseur.

De menselijke factor in een vacature werkt

Dit leverde behalve veel geïnteresseerden ook complimenten en honderden views op. Het succes van de video is naast het gebruik van humor, ook dat geïnteresseerden zien wat voor mensen hun toekomstige collega’s zijn. Volgens een van de eigenaren, Arjan Rattink, is dat steeds belangrijker: “Communiceren met een knipoog, maar vooral met de menselijke, persoonlijke factor is hip. Mensen doen zaken met mensen en dat geldt bij het werven van medewerkers net zo goed. Bovendien biedt het de mogelijkheid je als bedrijf te onderscheiden en de aandacht te krijgen die je wilt. Een prettig neveneffect is dat het, door het grote bereik, ook goed is voor je eigen marketing.”