RVS Marketing gaat van rood naar groen!

11 juni 2019

Geschreven door Sandy Toonen

Als B2B marketingbureau gaan we natuurlijk met onze tijd mee. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen horen daar ook bij. Zo rijden we in hybride lease auto’s en gaan we regelmatig op de fiets naar klanten in de buurt. Ook maken we al jaren gebruik van LED verlichting, scheiden we afval en zorgen we voor stageplaatsen. Deze zomer hebben we het wat groter aangepakt, namelijk met maar liefst 180 zonnepanelen!

Met dank aan onze aandeelhouder Ernie Hiemstra kunnen we nu met trots melden dat we in een energiezuinig pand zitten! Ernie is naast partner van RVS Marketing ook eigenaar van Ergonomique, Oxboard en 365zon. Een mini-interview over slim én duurzaam ondernemen.

Wat is de reden om zonnepanelen aan te schaffen?

Zonnepanelen zijn zeer interessant voor ondernemers. Naast het feit dat het beter is voor het milieu, is het zakelijke aspect ook interessant. Het levert namelijk ook nog eens geld op. Het is een investering, maar op de lange termijn verdien je dat dubbel en dwars terug.

Wat is de energieopbrengst van de 180 zonnepanelen?

Met de capaciteit van dit aantal wordt precies voldaan aan het energieverbruik van zowel RVS Marketing, als de bedrijven Ergonomique en Oxboard die ook gevestigd zijn in het gebouw. Meer zonnepanelen plaatsen is in de toekomst dus niet nodig.

Zou je andere MKB-bedrijven aanraden om Maatschappelijk Verantwoord te ondernemen?

Ik zou het zéker aanraden. Het is goed voor het milieu én het levert geld op. Veel MKB-bedrijven zien MVO als een tijdsverspilling, terwijl het op lange termijn een heel slimme zet is.