Online Marketing Support

Voor wie beperkte marketing communicatie capaciteit in huis heeft

De cijfers liegen er niet om: Bij 76% van de B2B aankopen begint het aankoopproces met een zoekopdracht in Google. En wist je dat 72% van de B2B inkopers social media gebruikt om een aankoop te onderzoeken. Online marketing inzetten is geen keuze meer, maar een must. Wij helpen je daar concreet mee.

Contentmarketing
Met contentmarketing toon je online je deskundigheid en tegelijkertijd werk je structureel aan je vindbaarheid. Want je website is belangrijk voor je vindbaarheid, maar de content die je produceert is met de huidige Google algoritmen nog veel belangrijker. De contentmarketingstrategie start met een goede positionering en heldere afbakening van de doelgroep relevante kennisthema’s. 

Overzichtelijk in de contentkalender
Met een gezamenlijke contentbrainstorm bepalen we de thema’s en ideeën voor een bepaalde periode. We vertalen jouw kennis en toegevoegde waarde naar voor de klant behapbare, relevante informatie. Het onderwerp, de verschijningsvorm en de kanalen die we hiervoor inzetten, plaatsen we in een overzichtelijke contentkalender. De content kan bestaan uit social media posts, foto’s, beelden, blogs, artikelen, maar ook e-mail nieuwsbrieven, infographics, video’s, animatiefilms of zelfs Whatsapp-berichten.

Online advertising
Bij online marketing gaat het om ownedearned en paid media. Contentmarketing dekt vooral de eerste twee (eigen media en verdiende aandacht). Bij paid media gaat het om online advertising dat soms als ondersteuning van je inhoudelijke campagne een waardevolle bijdrage kan zijn. RVS Marketing is Google partner en we verzorgen dan ook GoogleAdword-campagnes. Daarnaast hebben we ruime ervaring met adverteren op LinkedIn (sponsored updates), Twitter ads en Facebook-campagnes.

Dashboard
We monitoren de statistieken van e-mail (MailChimp), je website (Google Analytics) en social media en presenteren deze periodiek, bijvoorbeeld tijdens onze gezamenlijke online marketing overleg. Aan de hand van de statistieken sturen we bij waar nodig.

Social media training
Als marketingbureau kunnen we de volledige content marketing en social media inzet verzorgen, maar het is slim om ook al je collega’s hiervoor in te zetten. RVS Marketing geeft daarom praktische social media trainingen voor de meest gebruikte zakelijke social media: LinkedIn, Twitter of YouTube.

RVS Marketing werkt met vaste online marketing supportpakketten (Basis, Uitgebreid en Compleet). Bel Cas van Stratum of Arjan Rattink voor meer info: 040 7505 606.