5 redenen voor ondernemers om Linkedin Sales Navigator te gebruiken voor acquisitie

12 november 2019

Geschreven door Cas van Stratum

Als ondernemer is acquisitie een belangrijk én misschien wel het lastigste onderdeel van het runnen van je business. Zonder acquisitie immers geen nieuwe klanten. LinkedIn Sales Navigator is daarbij een behulpzame tool, een online netwerk, dat je daarbij zeker kan helpen. In dit blogartikel zetten we de belangrijkste redenen op een rij, waarom LinkedIn Sales Navigator als acquisitietool van toegevoegde waarde is voor jouw bedrijf.

  1. Actuele data!

Je voorbereiding voor je acquisitie is essentieel. Eén van de zaken die je op orde moet hebben is je prospectlijst. Hiervoor leent Sales Navigator van Linkedin zich uitstekend door de mate waarin de data up-to-date is. Reden hiervoor is dat zo goed als ieder actief lid op Linkedin zijn/haar eigen profiel actueel houdt.

  1. Zoeken op basis van selectiecriteria van een bedrijf

Op basis van je bestaande klanten weet je vaak al welk type bedrijven behoefte zou kunnen hebben aan je producten/diensten. In Sales Navigator kun je heel eenvoudig bedrijven selecteren die voldoen aan de criteria die belangrijk voor je zijn. Denk hierbij aan bedrijfsgrootte, regio, branche et cetera.

  1. Zoeken van juiste persoonsprofiel

In Sales Navigator kun je zoeken op functietitel. Door slim gebruik te maken van deze zoekfunctie kom je in veel gevallen uit bij de persoon waarmee je in contact wenst te komen.

  1. Verdiep je in wat je contactpersoon bezighoudt

Gezien het feit dat er veel mensen actief zijn op Linkedin, kun je je verdiepen in waar je target mee bezig is en wat hem/haar bezighoudt. Mocht je aanknopingspunten zien, gebruik deze dan ook op het moment dat je contact gaat leggen.

  1. Maak gebruik van je Inmail-tegoed

Op het moment dat je een bepaald persoon in het vizier hebt en weet wat hem/haar bezighoudt, komt het moment dat je iemand gaat benaderen. Voor veel mensen is de telefoon een instrument dat vaak wordt vermeden. Dat is te spannend. Met je Sales Navigator account heb je een behoorlijk aantal Inmail berichten tot je beschikking. Een laagdrempelige manier om je prospect te benaderen. Reageert een prospect dan gaat het niet van je Inmail-tegoed af.

Wil je meer weten over acquisitie of LinkedIn Sales Navigator? Bel of mail me dan!

cas@rvsmarketing.nl
+31 613 133 610