Xella

4 september 2019

100 nieuwe leads door eventmarketing

Xella wil graag in contact komen (en blijven) met potentiële relaties en zich daarbij positioneren als thoughtleader op het gebied van brandveilig bouwen.

De werkwijze

Hoe pakken we dat aan? We organiseren persoonlijke contactmomenten, namelijk 3 rondetafelsessies door heel Nederland, waarbij we relevante onderwerpen aansnijden op het gebied van brandveilig bouwen. Daar omheen creëren we content en zorgen we voor zichtbaarheid van Xella bij de gewenste doelgroepen, waaronder brandveiligheidregio’s, brandadviseurs, investeerders, voorschrijvers en bouwbedrijven.

De campagnestrategie

 1. Researchmarketing; het bevragen van prominente figuren in het werkveld. Dit zorgt voor relevante input, content en contacten.
 2. Contentmarketing; het maken van artikelen/blogs en video’s van deze interviews voor de landingpage, persbericht en social media kanalen.
 3. Eventmarketing; organiseren van een drietal rondetafelsessies in Nederland om zo in contact te komen met potentiële relaties.

Het Resultaat

Het animo voor de rondetafelsessies bleek groot! Met gemiddeld 20-25 bezoekers per sessie hebben we in totaal bijna 100 leads gegenereerd (incl. geïnterviewden, afmeldingen/no show). De kracht van RVS Marketing zat hier mede in het aanmelden van een gemêleerde groep, zodat alle groepen in de bouwkolom vertegenwoordigd waren. Dit zorgde voor een inhoudelijke sessie waarbij diverse meningen de revue passeerden.

 

“Afspraak is afspraak geldt bij RVS Marketing. Niet alleen voor het afgesproken budget, maar ook voor het aantal eventbezoekers. Kortom goeie club!”

Han den Hartog Marketingmanager, Xella Nederland B.V.
Facts
 • Circa 20-25 bezoekers per sessie
 • Circa 100 leads
 • > 500 bezoekers op de website
 • > 1.100 bereikte mensen op Facebook
 • 19x engagement op LinkedIn
 • 500

  bezoekers website

 • 1100

  bereikte mensen Facebook

 • 100

  leads

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw bedrijf?

Ben je als zakelijk dienstverlener ook op zoek naar meer commercie? Nodig onze ervaren B2B marketeers uit voor een vrijblijvende sparsessie!