8 vragen aan RVS-er Bas Bolhuis

 

Ondernemend. Gezelligheidsdier. Eerlijk. Dat is onze Bas Bolhuis, Managing Consultant bij RVS Marketing, in een notendop. Maar wat schuilt er nog meer achter deze salestopper? En wat is zijn kijk op zowel B2B Marketing als Sales?

1. Wie is Bas Bolhuis?

Ik ben een echte voetballiefhebber. PSV’er in hart en nieren met een rood/wit hart. Een echte Eindhovenaar.

Ik ben direct maar op een goede manier. Iemand die altijd eerlijk is. Ik hecht veel waarde aan goede vriendschappen en familie staat bij mij op 1. Ook ben ik ondernemend. Ieder weekend heb ik wel iets gepland, lekker borrelen of eten. Ik ben echt een gezelligheidsdier.

2. Wat heb je gedaan voordat je bij RVS Marketing kwam werken?

Ik ben zo’n 10 jaar geleden begonnen met direct sales bij Pepperminds, waar ik een bijdrage heb geleverd aan het opzetten van de vestiging in Eindhoven. Na een jaartje toch besloten om meer de service kant op te gaan, maar dan wel in combinatie met een stukje sales.

Toen ik 24 werd, besloot ik om terug te gaan naar school en startte ik met de Hbo-opleiding Communicatie en Management. Ik ben als afstudeerder bij RVS Marketing binnengekomen. De dienst Groeimarketeer ontstond geleidelijk, maar hier was nog een stukje recruitment/sales voor nodig. Zo werd er in januari 2022 een voorstel gedaan en ben ik in de zomer gestart!

Het fijne aan RVS? Je begint met 100% vertrouwen vanaf dag 1. Bij andere bedrijven begin je bij 10% vertrouwen en moet je jezelf bewijzen. Bij RVS is het precies andersom.

3. Waar krijg jij de meeste energie van?

Van succes. Dus wanneer de energie en effort die je ergens instopt wordt uitbetaald. Dat is altijd een mooi moment. Zeker in mijn functie, waar je vaak ‘nee’ te horen krijgt. Wanneer je dan in een flow komt waarin het wél goed gaat, ja dat is heel lekker. Daar krijg ik echt energie van.

“Wanneer de energie en effort die je ergens instopt wordt uitbetaald; daar krijg ik écht energie van!

 

4. Wat doe je graag buiten werktijd?

Ik zit niet graag stil of alleen en kan dus echt genieten van quality time met vrienden en familie. In het weekend ga ik graag borrelen of op stap. Verder kijk ik graag voetbal, game ik weleens en kijk ik films.

5. Wat weten mensen niet van je?

Mijn collega’s weten dit inmiddels, maar mijn vader woont in Brazilië. Ik zoek hem daar op wanneer ik kan, zo ook afgelopen januari.

Iets dat niemand bij RVS weet? Ik heb een jaar of 6 saxofoon gespeeld, tot mijn 12e. Tijdens de pandemie heb ik dit weer geprobeerd op te pakken, het is toch een oude hobby van me.

6. Back to business: wat vergeten bedrijven vaak als het om Sales gaat? Waar zie jij kansen?

Je moet sales niet zozeer zien als het verkopen van een dienst. Maar meer als mensen erop attenderen dat er een passende oplossing bestaat voor een bepaalde uitdaging waar zij mee worstelen. Dat maakt sales minder commercieel en veel leuker!

“Sales is niet zozeer het verkopen van een dienst, maar meer het attenderen op een passende oplossing voor een bepaalde uitdaging.

 

7. Wat kenmerkt jou als Managing Consultant?

Dat ik me vastbijt in doelstellingen. Dat ik veel van mezelf verwacht. Dat ik makkelijk contacten leg met professionals van verschillende lagen binnen bedrijven.

8. Wat vind je interessante ontwikkelingen in B2B Marketing / Sales?

Weet je wat mij opvalt? Veel net afgestudeerde HBO’ers/WO’ers met een Marketingstudie zijn opgeleid met de nadruk op B2C en online marketing. Dit terwijl er vanuit Marketingmanagers juist behoefte is aan junior allround marketeers. Dit is iets waar we bij RVS Marketing op in spelen met onze dienst de Groeimarketeer. Jonge marketingtalenten worden door ons opgeleid tot allround B2B marketeer, terwijl ze vlieguren maken bij mooie bedrijven.